BinnensteBuiten

Psychotherapiepraktijk BinnensteBuiten is een kleinschalige psychotherapiepraktijk in Doorwerth. BinnensteBuiten biedt op maat ingerichte psychotherapeutische trajecten in de buitenlucht.  

In mijn werk als persoonsgericht experiëntieel psychotherapeut is me wel eens gezegd dat ik getalenteerd ben in het liefdevol ‘binnenstebuiten keren’ van de ander. Een grappig en mooi compliment dat ik dankbaar in ontvangst heb genomen. Het sluit aan bij mijn visie als behandelaar:

  • Ieder mens is uniek en heeft groeimogelijkheden en wensen in zich, ook als het zicht er op verloren is geraakt. 
  • Angsten, depressieve gevoelens en ervaringen van overspannenheid staan niet op zichzelf, maar komen voort uit uitdagingen in je leven. Vaak maken patronen die je vanuit je jeugd hebt opgebouwd het extra moeilijk om deze uitdagingen te hanteren. 
  • Je kunt het meest tot je recht en volledig tot bloei komen als je het aandurft jouw vanuit vroeger opgebouwde beschermende buitenkant wat te laten zakken, losser te laten of zelfs van je af te werpen. Door de binnenkant, je pure en unieke binnenste, naar buiten te keren, kun je veel beter gezien worden voor wie je echt bent. Van daaruit kan je ook wegen bewandelen die meer aansluiten bij je gevoelens, behoeften en grenzen.
  • Het contact maken met en uiten van je dieperliggende emoties is cruciaal in het op gang brengen van een veranderingsproces.
  • Jouw lichaam is een belangrijke boodschapper in het verhelderen wat er op emotioneel gebied aandacht vraagt.

Nieuwsgierigheid naar je binnenste

Een belangrijk begin van elk psychotherapeutisch proces is wat mij betreft een oprechte en eerlijke nieuwsgierigheid naar jezelf. Wat beweegt jou, wat vertelt jouw binnenwereld je? Wat voel je lichamelijk en wat wil dat je zeggen op emotioneel gebied?  Welke pijn ligt daar verborgen, welke behoeften, talenten en boodschappen? Welke acties zijn nodig om verder in beweging te komen en jezelf te bevrijden van dat wat jou niet meer dient? 

Ik help je graag met het ontdekken van de schat aan informatie die in jou te vinden is en met het naar buiten brengen ervan. 

 

 

Dauwdruppels op een eikenblad

Naar buiten bewegen

Niet in het hoofd, maar in ons lichaam is vaak voelbaar wat er speelt en waar het blokkeert. Het liefst begeleid ik je door je letterlijk in beweging te brengen en mee naar buiten te nemen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat zowel bewegen als in de natuur zijn jouw veranderingsproces enorm zal ondersteunen. 

Meerdere onderzoeken hebben de afgelopen jaren aangetoond dat bewegen in de natuur veel positieve effecten heeft op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak Het maakt onder meer kalmer, creatiever, energieker, krachtiger en geeft een geborgen en vrij gevoel. De natuur is een krachtige co-therapeut en biedt talrijke mogelijkheden om jouw persoonlijke proces te faciliteren. 

Spreekt bovenstaande je aan en herken je bij jezelf het verlangen om in beweging te komen en  in de natuur te zijn? Heb je de moed om met nieuwsgierigheid open te staan voor wat er in jou leeft en letterlijk en figuurlijk stappen te zetten in de richting van de door jouw gewenste verandering? Dan ben je bij mij op de juiste plek en heb ik er vertrouwen in je wezenlijk verder te kunnen helpen.